Afgelopen zaterdag was het op sportief gebied feest in Huizen. In het bijzijn van veel leden, sponsoren, de betrokken ambtenaren en diverse gemeenteraadsleden mocht ik op het mooie nieuwe hoofdveld van HSV de Zuidvogels de aftrap doen voor het nieuwe seizoen. Het hoofdveld is nu van kunstgras, compeet met nieuwe dug-outs, een beregeningssysteem en wedstrijdverlichting. Er zijn ook nog twee nieuwe miniveldjes in kunstgras aangelegd. Kortom, een prachtige accommodatie, waar we allemaal trots op mogen zijn. Bij dit feest was ook de nodige pers aanwezig, dus hierover gaat vast nog wel het een en ander gepubliceerd worden.

Daarna mocht ik de opening verrichten van een ‘keet’ voor materialenopslag voor de vereniging van gehandicapte wintersporters. Ik was dubbel verbaasd: de ‘keet’ zoals die genoemd werd, bleek een heel mooi gebouwtje te zijn, geheel in stijl van een skihut. Maar hoewel hier behoorlijk wat mensen aanwezig waren om ‘hun’ nieuwe gebouw in gebruik te nemen, zag ik niemand van de pers bij dit evenement. Het zal toch niet zo zijn dat gehandicaptensport door de media minder interessant wordt gevonden dan sport door gezonde mensen?

Wat mij betreft dus zeker even de aandacht in mijn weblog voor deze bijzondere vereniging. De leden komen uit het hele land, maar de vereniging heeft haar vaste plekje in Huizen en daar mogen we als gemeente Huizen gepast trots op zijn. De vereniging van gehandicapte wintersporters bestaat dit jaar al weer 30 jaar. Zij organiseert reizen naar wintersportgebieden, maar geeft ook al 14 jaar les op de skibaan in Huizen. Met de bouw van een ruimte waar hun materiaal kan worden opgeslagen is deze vereniging enorm geholpen. Dankzij vele sponsoren kon dit project tot stand komen. De gemeente Huizen zorgde voor een toegangsweg, waardoor mensen in een rolstoel niet meer het hele terrein van de skiclub over hoeven. Ook werd via de WMO bijgedragen aan een aangepast toilet, zodat men niet meer afhankelijk is van het voor rolstoelers toch wel veraf gelegen gebouw van de skiclub Wolfskamer.

Zaterdag was het groot feest, inclusief een balonnenwedstrijd en een officiële opening door mij als wethouder, samen met de 16 jarige Eva, zelf ook een enthousiast wintersportster.

 

Projectleiders Diek Scholten en Rob Thijssen werden in het zonnetje gezet, maar ook voorzitter Jeep ter Heide werd voor zijn inzet geprezen. Met de realisatie van deze ‘keet’ zijn namelijk vele honderden uren vrijwillige inzet gemoeid geweest.

Ik heb zelf vaak met eigen ogen gezien hoeveel plezier mensen met uiteenlopende beperkingen beleven in de sneeuw. Zij kunnen hier gewoon ‘meedoen’ met andere wintersporters. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen: de vereniging van gehandicapte wintersporters maakt dit voor heel veel mensen mogelijk.

Het was voor mij echt een belevenis om eens binnen te kijken in het nieuwe gebouw. Ongelofelijk wat daar allemaal aan materiaal beschikbaar is! Samen met revalidatieartsen en in overleg met de skileraren van de vereniging wordt dit materiaal heel nauwkeurig afgestemd op de behoeften van de gehandicapte wintersporters. Die extra ondersteuning is dan ook de kracht van deze vereniging!

Voor meer informatie over deze vereniging verwijs ik graag naar hun website: www.vgw-online.nl

Recommended Posts