Je zult maar wethouder toerisme zijn en dan op een dag te horen krijgen dat in jouw gemeente het beste hotel van Nederland staat! Dat overkwam mij afgelopen week. Hotel Newport in Huizen heeft deze prestigieuze titel voor een heel jaar verdiend. Het gaat om de publieksprijs, dus ook nog eens om de waardering van de mensen waar we het allemaal voor doen: bezoekers van Huizen. Supertrots ben ik dus ook op deze fantastische prestatie.

Maandag werd bekend dat hotel Newport van de overgebleven 10 genomineerden de winnaar was geworden. Dinsdag hebben wij daar in hotel Newport een kleine plechtigheid aan gewijd. Natuurlijk is deze prijs in de eerste plaats een verdienste van de medewerkers van hotel Newport. Aan hen komt alle eer -en natuurlijk ook als eerste de felicitaties- toe.

Maar ik mag ook onze gemeente Huizen hiermee feliciteren. Het is echt een opsteker voor onze gemeente dat wij een dergelijk fantastisch hotel binnen onze grenzen hebben. Het is misschien voor op een weblog een beetje te veel reclame, maar dat mag mijns inziens dan ook best eens een keer. De prijs is zeer verdiend!

Hotel Newport: Beste hotel van Nederland!

In mijn toespraak heb ik aandacht besteed aan het feit dat voor een optimale ontwikkeling van het toerisme in Huizen geldt, dat een ketting zo sterk is als de zwakste schakel. We hebben nu het beste hotel van Nederland, maar we moeten ook minimaal de beste fietspaden hebben, de beste bewegwijzering, het beste zwembad, het beste strand, de beste haven, de beste camping, de beste restaurants, de beste attracties én een goed functionerend VVV. 

Als gemeente kunnen we alleen maar faciliteren. We kunnen iets doen aan marketing en promotie van Huizen, we kunnen iets doen aan een goede infrastructuur en een goede bewegwijzering, we kunnen evenementen mogelijk maken die Huizen op de kaart zetten. Maar de ondernemers in de toeristische sector zullen toch echt samen de keten verder vorm moeten geven. Daarvoor hebben we o.a. onze toeristische netwerkbijeenkomsten in de Botterwerf, waar ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeente elkaar ontmoeten rond het thema toerisme. Maar ondernemers kunnen elkaar ook opzoeken bij het organiseren van arrangementen, waardoor bezoekers het interessant vinden om langer in Huizen te blijven. De eerste voorbeelden hiervan (waar ook hotel Newport al bij betrokken is) komen momenteel van de grond. Maar daar kunnen we de komende tijd nog veel meer samen in optrekken.

Recommended Posts

2 Comments

 1. Beste mevrouw Bakker,

  Allereerst spreek ik namens het hele team van Hotel Newport als ik zeg dat wij uw aanwezigheid afgelopen dinsdag enorm waarderen. Het was een grote eer om u en de burgermeester in ons hotel te mogen verwelkomen.

  Daarnaast wil ik u hartelijk danken voor uw mooie woorden in uw speech en voor de felicitaties. Wij gaan er van uit dat dit een mooi uitgangspunt is voor onze verdere samenwerking.

  Hartelijke groet,
  Anneke Wijdogen
  Namens Hotel Newport

 2. Dit moet de gelegenheid bieden om Newport uit de marge te halen. Voor Huizers is het nog steeds een beetje van de buitenmens. In de omgeving kun je een prettige wandeling maken. Wanneer wordt het schiereiland ontgonnen bij de plannen gevoegd,.Of is het al zover?


Comments are closed for this article!